top of page

Σοκολατάκια Fudge

Υλικά


510 γρ. κουβερτούρα

1 ζαχαρούχο γάλα

1 βανίλια

λίγο αλάτι

1 σφηνάκι κονιάκ

(προαιρετικά) τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς για το πασπάλισμα


Εκτέλεση


Λιώνουμε την κουβερτούρασε μπεν μαρί. Ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε αλάτι, βανίλια, κονιάκ και ανακατεύουμε ξανά. Το μείγμα όσο το ανακατεύουμε θα σφίγγει. Σε πυρέξ απλώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Από πάνω ρίχνουμε, αν θέλουμε, τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς. Παγώνουμε 4 ώρες στο ψυγείο και με το μαχαίρι κόβουμε τετράγωνα σοκολατάκια!



Recent Posts

See All

Comments


bottom of page