Μπισκότα με ταχίνι και μέλι
- mantelicoaching

- Aug 19
- 1 min read
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα\
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια
1/3 κούπας μέλι
1/3 κούπας ταχίνι
1/3 κούπας σουσάμι (για την επικάλυψη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και σε μια κούπα το ταχίνι με το μέλι.
Ενώνουμε όλα τα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη και να μην κολλάει. Αν είναι ακόμα υγρή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Βάζουμε το σουσάμι σε ένα ρηχό πιάτο.
Παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος μικρού καρυδιού και σχηματίζουμε μια μπαλίτσα. Την ρίχνουμε στο σουσάμι και την γυρνάμε μέχρι να καλυφθεί τελείως.
Την πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας μέχρι να έχει πάχος μισού εκατοστού περίπου. Τοποθετούμε το μπισκότο στο ταψί και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Βγαίνουν περίπου 25 μπισκότα που χωράνε όλα στο ίδιο ταψί.
Ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για 8-10 λεπτά - μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά τους.



Comments