top of page

Κρουασάν με σπιτική πραλίνα και δημητριακά

Υλικά:


1 συκευασία ζύμη για κρουασάν

2 μπανάνες σε ροδέλες

200γρ. δημητριακά σοκολάτας σπασμένα


Για την σπιτική πραλίνα:

170γρ. ζάχαρη

50γρ. κακάο

1 αυγό

110γρ. βούτυρο

50ml γάλα εβαπορέ

1 σφηνάκι κονιάκ



Εκτέλεση:


Ετοιμάζουμε την πραλίνα. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κονιάκ σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνει λείο το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε την ζύμη και απλώνουμε πάνω πραλίνα, τα 2/3 από τα δημητριακά και τις ροδέλες μπανάνας.

Ρολάρουμε σε κρουασάν, πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα δημητριακά και ψήνουμε 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου να ροδίσουν!






Recent Posts

See All

Comments


bottom of page