top of page

Κέικ Μήλου με Ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ


  • 3/4 κούπας ζάχαρη

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροτριμμένα

  • 2 μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη

  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 1/2  κουταλιά της σούπας baking powder

  • 1/2 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 οC.

Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, baking powder, κανέλα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ ζάχαρη και ελαιόλαδο. Στο μείγμα ζάχαρης-λαδιού προσθέτουμε εναλλάξ σε 2 δόσεις το μείγμα του αλευριού και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατέυουμε.

Έπειτα, προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαρίζ.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη, λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά!


Διπλασιάζοντας τα υλικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στρογγυλή φόρμα.



ree

Recent Posts

See All
Κολοκυθόπιτα με βρώμη

3 μέτρια κολοκύθια, τριμμένα 150 γρ. φέτα light  100 γρ. νιφάδες βρώμης 2 αυγά 1 κρεμμύδι μικρό 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 κ.γλ. μπέικιν...

 
 
 
Παγωτό Σοκολάτα-Μόκα

Συνταγή από Ελένη Πετρουλάκη (150 θερμίδες ανά μερίδα) ΥΛΙΚΑ 1 1/2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές 2 κουταλιές της σούπας νερό 3...

 
 
 

Comments


bottom of page