Κέικ λεμονιού με γιαούρτι και ελαιόλαδο
- mantelicoaching

- Aug 19
- 1 min read
ΥΛΙΚΑ (για φόρμα στρογγυλή 22 εκ.)
Υγρά υλικά
1 κούπα γιαούρτι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
2 αυγά
Στερεά υλικά
1 3/4 κούπας κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώστε τη στρόγγυλη φόρμα κέικ διαμέτρου 22 εκατοστών. Μπορείτε να αλείψετε τη φόρμα και με λάδι αντί για βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα όλα τα υγρά υλικά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα στερεά υλικά και έπειτα, ρίξτε τα στο μπολ με τα υγρά υλικά. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το εσωτερικό του κέικ.
Αφήστε το 5-10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
Για το σερβίρισμα ανακατέψτε το ξύσμα ενός λεμονιού με δύο κουταλιές ζάχαρη, τρίψτε τα λίγο με τα δάχτυλα μέχρι να υγρανθεί η ζάχαρη και πασπαλίστε από πάνω.
Μπορείτε να το σερβίρετε και με κομματάκια μαλακού σοκολατένιου μπισκότου!



Comments