Ατομικά ταρτάκια με λαχανικά και 3 τυριά
- mantelicoaching

- Aug 18
- 1 min read
1 φύλλο σφολιάτας
3 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
3 πράσα κομμένα ροδέλες
1/2 κιλό σπανάκι σε κομμάτια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. ξινομυζήθρα
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. γκούντα σε κυβάκια ή τριμμένο
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι και αλεύρι για τις ταρτιέρες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Χρησιμοποιούμε τις ατομικές ταρτιέρες για πατρόν και κόβουμε στην σφολιάτα 6 δίσκους, 2 εκατοστά μεγαλύτερους από την κάθε ταρτιέρα ώστε να καλυφθούν και τα πλαϊνά της. Λαδώνουμε, αλευρώνουμε τις ταρτιέρες και στρώνουμε τους δίσκους της σφολιάτας.
Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τα λαχανικά να μαραθούν. Τα στραγγίζουμε και τα αναμειγνύουμε με τα τυριά, τα αυγά και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και αρκετό πιπέρι και μοιράζουμε το μείγμα στις ταρτιέρες. Αν έχουμε μεγάλη ταρτιέρα και όχι ατομικά φορμάκια μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη τάρτα.
Τα λαχανικά δεν χρειάζεται να ψηθούν πολύ στην κατσαρόλα γιατί θα ψηθούν στον φούρνο. Τα μαραίνουμε για να χωράνε περισσότερα σε κάθε μερίδα.
Η συνταγή μπορεί να γίνει αρκετά διαιτητική αν επιλέξουμε τυριά με χαμηλά λιπαρά. Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την σφολιάτα με φύλλο κρούστας, να μειώσουμε τα αυγά ή/και να προτιμήσουμε τυριά όπως το ανθότυρο ή κίτρινα με χαμηλά λιπαρά.




Comments