Upside down pineapple cake
- mantelicoaching
- Jan 11
- 1 min read
Υλικά
1 μεγάλη κονσέρβα ανανά
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλ. σιρόπι από την κονσέρβα του ανανά
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 αυγά
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις 4 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε σε ταψί. Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί. Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες ανανά (μένουν κενά αλλά δεν μας πειράζει).
Ενώνουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά και σε άλλο μπολ τα στερεά και μετά τα ανακατεύουμε μαζί χτυπώντας τα στο μίξερ για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τον ανανά στο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και έπειτα αναποδογυρίζουμε!
Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι :)

Commentaires