top of page

Ζεστό Κέικ Κανέλας

Υλικά:


1 φλ, γάλα

1/4 φλ. λάδι

1 φλ. ζάχαρη

1 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαγιά

2 1/4 φλ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1/2 κουταλάκι του γλυκού baking soda

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

70γρ. βούτυρο ανάλατο

2 κουταλιές της σούπας κανέλας


Για το γλάσο: 2 φλ. ζάχαρη άχνη και 1/4 φλ. γάλα



Εκτέλεση:


Σε μια κατσαρόλα βαζόυμε να πάρουν βράση το γάλα, το λάδι και 1/4 φλ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε την μαγιά και 2 φλ. αλεύρι στο μείγμα. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μια πετσένα και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 60 λεπτά.

Σε μπολ ενώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι με baking powder, baking soda και αλάτι. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα με την μαγιά και το γάλα που είχαμε αφήσει να φουσκώσει.

Αν η ζυμή κολλάει ρίχνουμε λίγο αλεύρι.

Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την βουτυρώνουμε με το βούτυρο σε όλη της την επιφάνεια.

Σε μπολάκι ενώνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (3/4 φλ.) με την κανέλα και με το μείγμα αυτό πασπαλίζουμε όλη την ζύμη.

Με έναν κόπτη πίτσας χωρίζουμε την ζύμη σε 6 λωρίδες. Τις στοιβάζουμε στην σειρά και τις τοποθετούμε πλάγια σε λαδωμένη φόρμα. Πρέπει να έχει χώρο η φόρμα γιατί η ζύμη θα φουσκώσει. Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε 60 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη στην φόρμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Καλύπτουμε το πάνω μέρος με αλουμινόχαρτο στα μισά του ψησίματος αν δούμε ότι σκουραίνει γρήγορα.

Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να σταθεί 10 λετπά.


Γλάσο: Αναμειγνύουμε γάλα και άχνη και περιχύνουμε το κέικ όσο είναι ζεστό.


Σεβίρουμε!





Recent Posts

See All

Comments


bottom of page